Szkolenie "Kuchnia bankietowa"

niedziela, 07-04-2024


Od 2 do 4 kwietnia uczestniczyliśmy w szkoleniu "Kuchnia bankietowa" które poprowadził dla nas jeden z najlepszych szefów kuchni pan Mateusz Płodzień. Szkolenie było profesjonalnym przygotowaniem do obsługi kuchni od zasad BHP aż po wydanie posiłku. Czytając dalej dowiesz się co się działo na szkoleniu. A w galerii zobaczysz zdjęcia.

Szkolenie zostało podzielone na 3 dni.

Rozpoczęliśmy od podstaw czyli po prostu od zasad BHP podczas pracy w kuchni. Nasz Szef Kuchni pan Mateusz przedstawił nam różne rodzaje bankietów i imprez okolicznościowych.

Następnie wysłuchaliśmy wykładu dotyczącego talerzy, zastawy i naczyń potrzebnych do odpowiedniego przygotowania imprez okolicznościowych.

Kolejny temat to podstawy kuchni tradycyjnej i przygotowanie baz do zup i sosów. Po tym usłyszeliśmy o technikach przygotowywania dań z ptactwa i dziczyzny.

Kolejny temat to tak zwane dania ekskluzywne, czyli przede wszystkim owoce morza.

Później przyszedł czas na przygotowanie dań z winem.

I na koniec układanie i serwowanie na wyszukanej zastawie stołowej.

Wiedzy było sporo. I co najlepsze, że była to teoria połączona z praktyką. Pan Mateusz wszystko nam pokazał i przygotowywał wszystko razem z nami. Z całą pewnością będziemy korzystać z wiedzy przekazanej w bardzo przystępny sposób. Mamy nadzieję, że to nie będzie nasze jedyne spotkanie. Panu Mateuszowi życzymy samych sukcesów, również zagranicznych, w dziedzinie, w której się spełnia.

Więcej zdjęć w naszej galerii.

Korzystanie z niniejszej witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Zmiany warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do plików cookies można dokonać w każdym czasie. Polityka Prywatności    Informacje o cookies

ROZUMIEM